HAC u gradnju autocesta ove godine ulaže 2,3 milijarde kuna

Bez autora
Mar 03 2011

Vlada je dala suglasnost Hrvatskim autocestama na Plan građenja i održavanja autocesta za 2011. godinu. Predloženim godišnjim planom HAC planira u 2011. godini u građenje i održavanje autocesta uložiti ukupno 2,32 milijarde kuna, od čega u građenje 2,038 milijardi kuna, zatim u izvanredno održavanje 150 milijuna kuna te u redovno održavanje 136,20 milijuna kuna. Vlada je također izmijenila odluku o davanju državnog jamstva u korist Zagrebačke banke za kreditno zaduženje Hrvatskih cesta radi financiranja ugovorenih i izvršenih radova za građenje, obnovu i održavanje državnih cesta. Naime, Hrvatske ceste su na temelju Odluke Vlade RH o davanju državnog jamstva u korist Zagrebačke banke i Odluke Vlade o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje na domaćem tržištu kod Zabe od 26. veljače 2009. godine, dana 3. ožujka 2009. godine potpisale Ugovor o dugoročnom kreditu na iznos od 80 milijuna eura...

HAC u gradnju autocesta ove godine ulaže 2,3 milijarde kunaVlada je dala suglasnost Hrvatskim autocestama na Plan građenja i održavanja autocesta za 2011. godinu.

Predloženim godišnjim planom HAC planira u 2011. godini u građenje i održavanje autocesta uložiti ukupno 2,32 milijarde kuna, od čega u građenje 2,038 milijardi kuna, zatim u izvanredno održavanje 150 milijuna kuna te u redovno održavanje 136,20 milijuna kuna. Vlada je također izmijenila odluku o davanju državnog jamstva u korist Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) za kreditno zaduženje Hrvatskih cesta radi financiranja ugovorenih i izvršenih radova za građenje, obnovu i održavanje državnih cesta.

Naime, Hrvatske ceste su na temelju Odluke Vlade RH o davanju državnog jamstva u korist Zagrebačke banke i Odluke Vlade o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje na domaćem tržištu kod Zabe od 26. veljače 2009. godine, dana 3. ožujka 2009. godine potpisale Ugovor o dugoročnom kreditu na iznos od 80 milijuna eura, pod uvjetima jednokratne otplate kredita u cijelosti na 2. godišnjicu od potpisa ugovora o kreditu.

"Budući da bi u 2011. godini jednokratni povrat kredita Hrvatskim cestama bio izrazito otežan, podnijele su Zagrebačkoj banci zahtjev za produženjem roka otplate kredita na godinu dana, kada smatraju da će se stvoriti mogućnost za daljnje reprogramiranje kredita pod povoljnijim uvjetima. Rok otplate prolongiran je na godinu dana, s datuma 3. ožujka 2011. godine na datum 3. ožujak 2012. godine, pod istim uvjetima", priopćili su iz Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik